top of page
Bakgrunn

Klienteksempler

Alle våre klienteksempler er oppdiktet men basert på typiske eksempler fra klienter vi har hatt i terapi. Individualterapi, Gestaltterapi, Parterapi

Fredrik var utsatt for en ulykke

Etter ulykken har Fredrik vært mye deprimert, hatt søvnproblemer og får av og til flashback og panikkanfall. Det koster ham mye å sette seg bak rattet igjen nå.

Depresjon

Tone og Per er bekymret for sønnen Thomas

Etter at mor og far flyttet fra hverandre har Thomas humør forandret seg. Noen dager er han oppfarende og sinna, andre dager virker han trist og lei seg. Det er sjelden at han er den glade gutten de er vant med å se. Når Tone eller Per prøver å snakke med Thomas om hva som plager ham, svarer han bare: ”Ikke noe”.

Ung mann i terapi

Martin er svært urolig og har problemer med å sove

Helt siden han gikk på barneskolen har han hatt det slik. Nå er han 22 år og har det tøft, han har også prøvd seg litt på hasj for å roe seg ned. Barndommen var ikke god, han ble mye mobbet av noen eldre gutter og ingen hjalp ham.

Psykoterapi

Svein blir taus og går

Når kona til Svein begynner å kritisere ham, pleier han å bli helt taus og deretter gå ut. Han holder ikke ut at hun kritiserer ham og orker da ikke å være hjemme. Noen ganger kan han være borte i flere timer eller til og med i dagevis. Han forteller aldri sin kone hvorfor han går, hvor han går eller hvor lenge han har tenkt å være borte. Mobiltelefonen stenger han av når han forsvinner.

Par i naturen

Eva strever på jobb og hjemme

Eva strever for tiden med mange ting. Hun opplever at jobben tar mye krefter, og det siste året har hun begynt å grue seg for å gå på arbeid etter helger og ferier. På hjemmebane føler hun ansvar for sin gamle mor som begynner å bli dement. Eva har vanskelig for å slappe av, og går med en følelse av stadig å være på etterskudd med mange ting.

Livscoaching

Livet er blitt tungt for Gaute

Tidligere var Gaute en glad mann som gledet seg til å begynne på en ny dag, men nå orker han ikke engang tanken på å stå opp. Hver liten ting han må gjøre, er et ork. Han har spurt seg selv: "hva er egentlig vitsen med hele, har jeg noe mer å leve for?". Han har vært hos fastlegen og fått resept på lykkepiller, men er ikke sikker på om det alene er den beste løsningen for ham.

Psykoterapi

Marit stresser

Marits hjerte banker fort, de er sent ute og hun må rekke møtet i dag. Bare barna kunne få på seg og komme seg i bilen. Det går så tregt! Hun roper høyt, litt høyere og sintere enn hun ønsker og kjenner den dårlige samvittigheten komme. Møtet på jobben er viktig, hun må hente inn dette prosjektet. Hun trenger pengene og hun trenger annerkjennelse. Levetiden i jobben er kort om hun ikke leverer. Telefonen ringer, og det er Marits gamle far. Han bor alene og er syk og trenger medisiner. Hun kjenner svetten renner i det hun slipper barna av på skolen med et kort vink. Hun kjenner seg så uendelig sliten, men kan ikke kjenne etter, ikke nå.

stresset kvinne

Anne, 7 år, har vondt i magen

Hun er storesøster til en bror på 1 år. Hun klager ofte over vondt i magen eller hodet. Legen kan ikke finne noen naturlig forklaring på dette. Foreldrene legger merke til at Annes plager oppstår på ulike tidspunkt, men ofte er de knyttet til skolen/venner.

Barn og terapeut

Camilla er redd for å skade barna sine

Camilla er 32 år og har to barn på 2 og 5 år. Hun er alene om det daglige ansvaret for barna. Ofte opplever hun at hun blir så sint på barna, særlig den eldste, at hun kjefter høyt, smeller med dørene og forlanger at datteren skal holde seg på rommet sitt. Om hun bare kunne høre hva mamma sier!! – Camilla kjenner seg oppgitt og skamfull etterpå. Det er ikke slik hun vil være som mamma. Hun er redd for at barna skal ta skade av sinnet hennes, og at hun en dag skal komme til å slå dem.

Psykologøkt

Kristine er plaget av angst

Kristine får ofte angst når hun er ute blant fremmede. I slike situasjoner kan hun bli svimmel og begynne å skjelve på hendene. Det gjør at hun unngår å være ute på steder hvor hun kan treffe fremmede. Hun har imidlertid hørt at angst kan være symptom på andre problemer og derfor har Kristine bestemt seg for å gå i terapi, slik at hun kan bli bedre kjent med seg selv og følelsene sine. Men selv det å møte terapeuten er vanskelig for henne og hun gruer seg til den første timen.

Kvinne på vinduskarmen

Lise sørger over mor

Lise har mistet moren sin som hun elsket så høyt. Som alltid var der når hun trengte. Som hun kranglet med og hatet når hun utfordret med sine motsetninger. Som hun hvilte hodet i fanget til når livet virkelig buttet mot og hun hadde ingen. Hun sover dårlig, har mistet matlysten og livslysten. Alt er bare tungt og trist, og hun har bare lyst til å sove. Hun orker ikke å være med videre i verden, og er sint og skuffet over alle rundt seg som bare kan gå videre som om ingenting var skjedd.

Oppmerksom terapeut

Sissel og Trond skal skilles

Trond og Sissel har bestemt seg for å skilles. Sissel har bestemt seg for at hun vil ut av forholdet, hun elsker ikke Trond mer, hun liker ikke engang å bruke tid sammen med ham. Det er anspent og de kommuniserer dårlig, alt blir feil og ender stort sett opp i at en går i fortvilelse, eller en høylydt diskusjon. De har tre barn som også må få vite om det som kommer til å endre familien helt.

Parterapi

Lea og Håkon har samlivsproblemer

Lea og Håkon er et par i 30-årene som ønsker hjelp til å få det bedre sammen. De er glade i hverandre, men de ryker stadig opp i krangel. Nå er de begge redde for at kranglingen kan ødelegge forholdet deres helt. Etter 5 ganger i terapi forstår de hva som gjør at de krangler og hva som ligger bak. De har også lært hvordan de kan forholde seg til hverandre på en bedre måte slik at kranglingen ikke forsurer forholdet.

Parterapi

Anders har et kraftig sinne

Han lar det ofte gå utover sin kone og de to barna, både i form av trusler og fysisk vold. Nå har han fått klar beskjed av sin kone om å ”gjøre noe” med seg selv. Anders ønsker selv å endre adferden sin, men vet ikke hvordan han skal få det til.

Psykoterapi

Hanne er misfornøyd med kjæresten

Hun har vært gift to ganger. I tillegg har hun hatt en rekke kjæresteforhold, men de tar alle slutt etter kort tid. Hanne mener at alle kjærestene hennes har hatt store feil og har oppført seg dårlig, og derfor blir hun lett sint på dem. Når Hanne blir sint, kjefter hun på dem, hyler og slår. Nå er Hanne veldig forelsket, hun tror hun har funnet den rette. Samtidig er hun redd for at relasjonen på nytt skal gå i stykker.

behandlingsøkt
bottom of page